Program


Bach - Berio / Beethoven / Bartók ( Concerto Budapest & Ránki Dezső - zongora )

Bach - Berio / Beethoven / Bartók ( Concerto Budapest & Ránki Dezső - zongora )

Concerto Budapest
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 29. szombat, 19:30

Műsor:

BACH - LUCIANO BERIO: Contrapunctus XIX (Die Kunst der Fuge) (2011)
BEETHOVEN: IV. (G-dúr) zongoraverseny, op. 58
--- szünet ---
BARTÓK: Concerto, BB 123

Közreműködik: Ránki Dezső zongora
Vezényel: Keller András

Természetesen a betűmisztika sem komolyabb játék, mint a számmisztika, ám az mégis érdekes, hogy a zenetörténet B-kezdőbetűs vonala milyen erős. Ezen a koncerten éppenséggel csupa B-betűs óriás, Bach, Beethoven és Bartók szerepel a programon, valamint a vezetéknevével éppígy ideillő Luciano Berio, aki 2001-ben elkészítette A fúga művészete „befejezetlen fúgájának” kamarazenekari átiratát.
Beethoven G-dúr zongoraversenye, az utolsó olyan koncert, amelynek szólóját még maga a titáni szerző játszotta el az ősbemutatón, ezúttal Ránki Dezső előadásában hangzik majd fel: újra megerősítve a Keller Andrással és a Concerto Budapesttel rég kialakított, bámulatos művészi együttműködését, a személyiségéhez talán legközelebb álló Beethoven-zongoraversenyt megszólaltatva. „Talán jobb egészségi állapotom eredményezte, hogy sikerült egy új zenekari művet írnom [...], egy meglehetősen hosszú mű, kb. 40 percig tart, öttételes. Egész szeptemberben sokat dolgoztam ezen, anélkül, hogy egészségemnek ártott volna” - írta 1943 decemberében Bartók Béla, tárgyszerűen mindössze az életművét betetőző Concerto számszerűsíthető adataira szorítkozva.

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!