Program


A vesztaszűz

A vesztaszűz

Gaspare Spontini: A vesztaszűz
Koncertszerű előadás három felvonásban, francia nyelven, magyar és angol felirattal
Először az Opera műsorán

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 3. kedd, 19:00

Gaspare Spontini olasz zeneszerző első francia nagyoperája, A vesztaszűz már az 1807-es párizsi bemutatón hatalmas sikert aratott, és csakhamar olyan népszerűségre tett szert, amelynek köszönhetően máig a legfontosabb hídnak számít Gluck és Meyerbeer munkássága között a francia operák történetében.

A cselekmény az i. e. III. századi Rómában játszódik, hősnője pedig Júlia, aki a Vesta-szűzi kötelesség és az igaz szerelem között őrlődik. Nagyoperájában Spontini a glucki dramaturgiát követte: a rövid áriák és együttesek balettbetétekkel és monumentális kórustablókkal alkotnak egészet, a mű számos vonása pedig a romantika felé mutat.

A darabot hajdani népszerűsége ellenére mára meglehetősen ritkán adják elő, így igazi csemegének számít ez a koncertszerű előadás az Erkel Színházban.

 

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!