Program


A széttáncolt cipellők

A széttáncolt cipellők

A Széttáncolt cipellők színpadi változatával hívja varázslatos utazásra a gyerekeket a Békéscsabai Jókai Színház.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. október 5. szerda, 11:00

A hagyományokhoz híven kreatív feladat is társul a zenés mesejátékhoz: az idei évad első meseelőadása kapcsán cipellő-készítő versenyt hirdet a színház. A Németországban nagy siker aratott darabot Szalma Dorotty rendezésében szeptember közepén láthatja a nagyérdemű.

A történet arról szól, hogy egy démon transzba ejti a királylányt, aki minden este széttáncolja a cipellőjét. Ezt elégeli meg a cipőkészítő mester, akinek az a feladata, hogy a királylány minden este széttaposott lábbelijeit rendbe rakja.  A Grimm mese színpadi változatát Szalma Dorotty rendezi, aki igazi színházi családba született, sőt most is egy németországi színház igazgató-rendezője.  Emiatt a német kultúra jellegzetes elemei is megjelennek az előadásban. A színpadi kép nem egy tipikus mesevilágot idéz, a szinte realisztikus kép után egy geometriai jelenik meg. Az eredeti történettől eltérően egy démon is szerepel a mesejátékban, a rendező szerint erre azért volt szükség, mert a világ megváltozott a mese születése óta.

A démon már nem feltétlenül negatív

A démonok már nemcsak negatív figurák a gyerekeknek a mesékben, a sárkányok már nem rosszat akaró lények. Úgyhogy a világ és a gyerekek nézőszemszöge a mesére egy kicsit más – mondta Szalma Dorotty.

 A királylányt alakító Tatár Bianka szerencsének érzi, hogy nem egy elkényeztetett kisasszonyt kell megformálnia, hanem egy vagány, szókimondó karaktert. Ehhez jó partner társul Vadász Gábor személyében.

– A darabban izgalmas koreográfiák szerepelnek, amik szó mi szó, megnehezítik a dolgomat, hiszen majdnem profi szinten kell tangózni. Sőt van a műben merengue és angol keringő is, amit Nagy Róberttel és Gulyás Attilával táncolunk - hangsúlyozta Tatár Bianka.

Játékra hívják a gyerekeket

A színmű megtekintése azonban csak egy dolog. A Jókai színház továbbra is szeretné, ha  a gyerekek más szálon is kapcsolódnának az előadáshoz. 

- Megpróbáljuk a gyerekeket is arra bírni, hogy legyenek ők is cipőkészítő mesterek és próbáljanak a maguk eszközeivel, a maguk módján maguk is cipőt készíteni a hercegkisasszonynak – mondta Seregi Zoltán igazgató.

Az alkotásokat az előadás előtt névvel, címmel és telefonszámmal adhatják le az aulában a gyerekek. A különleges darabokat díjazásban részesíti az értő zsűri. A Széttáncolt cipellők bemutatója szeptember 16-án a nagyszínpadon.

Forrás: behir.hu

 

 

 

Ajánlatunk


A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna.…

Tasnádi IstvánA fajok eredete Nézőművészeti Kft. A színészek improvizációinak felhasználásával írta: Tasnádi István

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!