Program


A gyáva Nőkérdés sorozat: Létezik-e függőség?

A gyáva Nőkérdés sorozat: Létezik-e függőség?

A gyáva - Nőkérdés sorozat: Létezik-e függőség?

Arizona Stúdió

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 8. hétfő, 18:00

„Nem a függőség a probléma. Még a drogoktól való függőség sem a probléma. A probléma a szabadság elveszítése." (Feldmár András)

A Nézőművészeti Kft. és a Feldmár Intézet közös estje: a Gyáva című darab után Feldmár András (online Kanadából) beszélget Gombola Andrással, Kovács Krisztiánnal és Scherer Péterrel.

A gyáva c. előadásban egy fiatal fiú mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról, és arról, hogyan kezdett drogozni, s milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. És egy apa, aki mindezt végignézi, hallgatja és éli. Zavarba ejtően személyes párbeszédek és belső monológok, humoros és keserű helyzetek az élet rendhagyó sorsfordulatai közé ékelve. A darab arra tesz kísérletet, hogy a drogproblémáról, amely napjainkban egyre több fiatal és egyre több család életét teszi pokollá, megpróbáljon leplezetlenül, az érintettek szemszögéből beszélni. Az előadás elnyerte a 2011-es évi, VI. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fődíját a 2012-es ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé legjobb ifjúsági előadásnak járó Üveghegy-díját.

Az est második felében olyan kérdésekre keressük a választ, mint:

Hol csúszhatnak el a szándékok?
Miért választjuk a „könnyebb” utat, ha úgy érezzük, az életünk zsákutcába ért?
Mi köze van a szabadságnak a függőséghez?
Tényleg a függőség-e a probléma?
Meddig felelős a család, mikortól felelős a gyermek?
Van-e a függőségből szabadulás?
Izgalmas estére hívunk, ahol a programot a te kérdéseid és megosztásaid is alakítják!

Elővételi jegyek (május 7-ig): 2 900 Ft
A rendezvény napján (online és a helyszínen): 3 700 Ft

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!