Program


A Finn Nemzeti Szinház bemutatja: just filming

A Finn Nemzeti Szinház bemutatja: just filming

Tört angol nyelven


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 23. péntek, 20:00

Egy férfi és nő találkozási kísérlete másfél órában. A férfi észt, a nő magyar, közös gyökerük a posztszovjet időszak, beszélt nyelvük pedig inkább a film, mint a tört angol. Küzdenek egymás megértésért, vagy épp egymás ellen, miközben kapcsolatuk ingázik a játék és a szívszaggató viszony kategóriái között. Felidézik Bernardo Bertollucci Utolsó tangó Párizsban és Oltalmazó égbolt című filmjeit, de feltűnik az előadásban Sergio Leone Volt egyszer egy vadnyugata is. Személyiségük elsöprő energiával, vagánysággal, humorral és líraisággal tölti meg az előadást, ők pedig egyszerre mutatják meg sötét és gyermeki arcukat is.

„Amikor a broken english már nem volt elég arra, hogy elég cizelláltan fejezzük ki magunkat, elkezdtünk filmekkel kommunikálni. Működött.” (Láng Annamária)

Az előadást a két színész, Láng Annamária és Juhán Ulfsak közösen hozta létre a finn színházi élet vezető személyiségével, Kristian Smedsszel. A produkcióban alakított szerepükhöz saját tapasztalataikból és közös élményeikből merítették az inspirációt, amit aztán a Smeds által vezetett improvizációk során alakítottak előadássá. Az előadás magán viseli a finn rendező védjegyeit: az élő színpadi játékkal kevert multimédiás eszközöket, videóbejátszásokat, és a sűrű atmoszférát teremtő vizualitást.

A just filming nemcsak anyagi értelemben koprodukció: formailag és tartalmilag is az összefogás jellemzi. Egyesíti eltérő országok kulturális hagyományát, humorát, sajátos világlátását, hogy végül megmutassa, hogyan jut közös nevezőre egy észt, egy magyar és egy finn. Ehhez pedig minden rendelkezésükre álló műfajieszközt megragadnak a filmtől kezdve a zenén át egészen a performanszig. Ebből a kollázsból pedig végül egy személyes, kultúrák felett álló színház születik. 

Kristian Smeds 1996-ban alapította meg a híres Theatre Takomot, amelynek művészeti igazgatója volt 2001-ig. Főleg a balti államokban dolgozik az elmúlt 10 évben, 2001-ben elsőként kapta meg az északi színházi művészek közül az új színházi realitásért járó európai díjat.
Juhán Ulfsak az észt színházi világ egyik legbefolyásosabb személyisége, az első független észt színházi csoportosulás, a Von Krahl Társulat- alapító tagja,  Kristian Smeds számos produkciójában részt vett: The Year of the Hare, The Seagull, Mental Finland and Der Imaginäre sibiriske Zirkus des Rodion Raskolnikow.

Színészek / Actors: Láng Annamária, Juhán Ulfsak
Dramaturg és rendező / Dramaturge and Director: Kristian Smeds

Zene  / Music: Verneri Pohjola, Pekka Kuusisto, Timo Kämäräinen
Fényterv / Light design: Teemu Nurmelin
Videó / Video design: Lennart Laberenz
Video producer: Petri Tarkiainen
Audiovizuális asszisztens / Audiovisual assistants: Eetu Hiltunen, Matias Koivuniemi, Olli Valkola
Hang / Sound design: Vranik Krisztián
Hangtechnika / Sound master: Mikki Noroila
Színpadmesterek / Stage managers: Tarmo Tanttu, Aslak Sandström
Berendezők / Stage team: Tarmo Tanttu, Ronja Louhivuori és a 4 fős helyi stáb
Smink tanácsadó / Makeup consultant: Laura Sgureva
Producerek / Producers: Roosa Vaverka, Márkus Virág
Rendezőasszisztens / Director Assistant: Ronja Louhivuori

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!