Program


A Failoni kamarazenekar koncertje a Mátyás-templomban
2

A Failoni kamarazenekar koncertje a Mátyás-templomban

A Failoni Kamarazenekar koncertmestere az alapítás óta Nagy Béla hegedűművész, aki művészi munkája elismeréseként 2006-ban megkapta a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje kitüntetést.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 26. szombat, 20:00

 

A Failoni Kamarazenekar története 1982-ben kezdődik, amikor a neves impresszárió, Nelly Failoni - Sergio Failoni karmester özvegye, - felfigyel egy tehetséges fiatal hegedűsre. Meghallgatást szervez neki Giuseppe Patané olasz karmesternél, aki azonnal szerződteti a nápolyi Operaház zenekarába.

A hegedűművészt Nagy Bélának hívják. Amikor néhány év múlva visszatér Budapestre, a Magyar Állami Operaház zenekaránál helyezkedik el.

Olaszországban szerzett tapasztalatainak nagy részét nem tudja kamatoztatni a zenekari árokban, de Nelly Failoni rajta tartja a szemét: „Miért nem csinál egy kamarazenekart?"

 

Így jön létre a Magyar Állami Operaház zenekari művészeiből alakult, a Toscanini tanítvány Sergio Failoni karmesterről elnevezett kamarazenekar, amely első koncertjét 1990-ben a Pesti Vigadóban adja. A szólista Failoni Donatella zongoraművész, Sergio és Nelly Failoni egyetlen leánya.

1993-tól Rico Saccani világhírű karmester, 1999-től Ács János, a nagysikerű „Három Tenor” produkció karmestere vállalja a művészeti vezetői posztot. A zenekart egyre többször kell kibővíteni nagyobb apparátusra. Amikor 1995-ben Ennio Morricone, a híres olasz filmzeneszerző vezényli saját műveit Budapesten, már teljes szimfonikus zenekar szólal meg a koncertmester mögött.

Ettől kezdve az elismert hazai művészek mellett a legnagyobb világsztárok kérik fel a Failoni Kamarazenekart: Edita Gruberova, Kincses Veronika, Pege Aladár, Snétberger Ferenc, Katia Ricciarelli, Marton Éva.

Franciaországban Pierre Jourdan rendező figyel fel a zenekarra, ennek köszönhetően hosszú éveken át koprodukcióban jönnek létre az Imperial de Compiegne színház opera előadásai. A Figaro házassága elnyeri a francia kritikusok nagydíját. A NAXOS lemeztársaság sorozatot ad ki a Failoni Zenekar felvételeivel, melyeken közkedvelt operák és kevéssé ismert, pl. Dittersdorf vagy Arvo Part művek is hallhatók. A Sevillai borbély Londonban az Év lemeze díjat kapja.

Szinte magától értetődő, hogy José Cura első magyarországi fellépésén is a Failoni Zenekar közreműködik a zsúfolásig telt Erkel Színházban. A kezdeti elképzelések, mely szerint kamarazenei estek és kamaradarabok töltik ki majd a zenekar életét, háttérbe szorulnak.

Hogyan is lehetne nemet mondani például Placido Domingo, Rost Andrea, Miklósa Erika és Zucchero estjére, vagy Andrea Bocelli koncertjére, melynek közönsége megtölti a Budapest Sportcsarnokot.

2009-től bekerül a programba a fiatal tehetségek támogatása, ami nem csak egy-egy koncerten való szereplést jelent, hanem a legkiválóbbak számára folyamatos munkát is a zenekari próbákon és hangversenyeken.

 

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!