Program


A DIÓTÖRŐ

A DIÓTÖRŐ

A Budapest Jazz Orchestra és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közös koncertje: A Diótörő
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 19. kedd, 18:00

A népszerű Diótörő eredeti és jazz-es változatát egy este, két zenekar előadásában hallhatjuk december 19-én.

A mesebalett zenéjéből készült kilenc tételes szvit megihlette az amerikai jazz legnagyobb alakját, Duke Ellingtont, aki Bill Strayhorn társszerzővel a „jazz nyelvére” ültette át az orosz alkotó művét. A klasszikus alkotás jellegzetességeit megtartó big band zenét komponáltak, megtartva a mű gazdag dallamvilágát, hangszerelését és játékos humorát.

A különlegesnek ígérkező zenét azok figyelmébe ajánljuk, akik a Diótörő balett rajongóiként merőben új megközelítésben szeretnék újra hallgatni az örökzöld dallamokat.

Műsor:

Csajkovszkij - Duke Ellington: A Diótörő

Sosztakovics: II. Jazz Szvit

vezényel:   Dubóczky Gergely

 

 

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar historikus régizenészgeneráció kiemelkedő tehetségű tagja, karmester és a régi billentyűs hangszerek specialistája: orgona-, csembaló-, fortepiano- és klavikordművész. Tanulmányait a budapesti Zeneakadémián és az Amszterdami Konzervatóriumban végezte.

A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti be 80. életévét.

Ajánló


Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az…

A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

Kelemen Barnabás évtizedek óta a magyar és a nemzetközi zeneélet ünnepelt művésze, aki szólistaként és kamaramuzsikusként világszerte sikereket arat. Számos…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!