Program


6. Madaras Gergely

6. Madaras Gergely

Haydnt nevezik a szimfónia műfaja megteremtőjének. 104 szimfóniát alkotott, a kezdeti ifjúkori zsengéktől hosszú, csaknem 40 éves út vezetett a korszakos jelentőségű utolsó művekig, a 12 londoni szimfóniáig.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 8. csütörtök, 19:00

Az első kettőt még a korabeli mintákat alapul véve három tételben, a vonóshangzást kihangsúlyozva írta meg, de ezután már minden művében szerepeltette a menüett tételt, mint a négytételes forma 3. elemét. A szimfóniák mai napig elvárt formai követelményeinek kialakítása mellett munkássága során a fúvós hangszerek fokozatosan elnyerték méltó helyüket.

Míg kezdetben csak a dinamika erősítése volt a funkciójuk, Haydn szimfóniáiban a művek mondanivalójában fontos szerepet betöltő, technikailag és művészileg egyaránt komoly kihívást jelentő szólókat komponált a fúvós szekció számára.

Haydn szimfóniáit témáiban a rendkívüli ötletesség, sokszínűség, gazdagság jellemzi, melyek megszólaltatásához a komponista a korabeli zeneszerzői technikák mindegyikét a legmagasabb művészi szinten használta fel.

Haydn-est

Savaria Szimfonikus Zenekar

Három Haydn szimfónia

Vezényel: Madaras Gergely

Ajánlatunk


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!